کسانی که پرونده عراق و سوریه را دنبال می کنند؛ دریافتند که توافقی بین سعودیها و قطری ها برای از بین بردن داعش و در عوض در دستور کار قرار دادن جبهه النصره به عنوان "یک جنبش اسلامی میانه رو" وجود دارد که این توافق اعلام نشده را می توان آشکارا در (نوع پوشش اخبار و گزارشهای) شبکه های الجزیره و العربیه به عنوان بازوهای رسانه ای آنها مشاهده کرد.
در این گزارش آمده است: برخی منابع در جناح مخالفان سوری به رای الیوم گفتند که این توافق عربستان و قطر دستکم در حال حاضر از حمایت آمریکا و روسیه برخوردار است.
این منابع افزوند که قطر همچنان قدرتی نظامی بویژه در محافل گروه مسلح موسوم به ارتش آزاد سوریه و برخی از گروههای زیر چتر دولت اسلامی درعراق و شام مثل لواء التوحید در اختیار دارد که نمی توان عملا آن را نادیده گرفت.
رویکرد قطر در دستور کار قرار دادن جبهه النصره و حمایت از آن را می توان در مصاحبه تیسیر علونی خبرنگار شبکه الجزیره با ابومحمد الجولانی سرکرده جبهه النصره شاهد بود که الجولانی در این مصاحبه در ظاهر یک سرکرده میانه رو خود را نشان داد که مخالف تکفیر است و چشم انتظار همکاری با جبهه ها و سایر گروههای مسلح است.
رای الیوم افزود: درمقابل گروه داعش به گونه ای ترسیم می شود که یک گروه تندرو است و سر می برد و با سایر گروههای مسلح همزیستی ندارد و تفکر تکفیری را در دستور کار قرار داده است و اکثر جنگجویانش را اتباع غیرسوری تشکیل می دهند
در این گزارش همچنین آمده است: یکی از مسئولان بلندپایه جناح مخالفان سوری در تماس تلفنی با رای الیوم داعش را "افرادی غریبه" توصیف کرد و حتی بین سرکردگان جبهه النصره در شمال سوریه و جنوب آن تفاوت قائل شد و گفت که جبهه النصره درشمال آمیخته ای از جنگجویان سوری و غیر سوری است اما شاخه این جبهه در منطقه درعا را فقط اتباع سوری تشکیل می دهند و خواهان همزیستی و هماهنگی با سایر طوایف سوری هستند.
براساس این گزارش، شدت نبردها بین گروه مسلح جبهه اسلامی و گروه داعش در منطقه الرقه دیروز افزایش یافت. در این منطقه نبردهای سنگینی بین دوطرف در جریان است که در سه روز گذشته بیش از 200 نفر از دوطرف کشته شده اند.
مجله اکونومیست شمار افراد مسلح خارجی در صفوف گروه داعش را بیش از 7000 نفر از مناطق مختلف جهان برآورد کرده و نوشت: گروه داعش درچند جبهه درحال حاضر در عراق و سوریه می جنگند. گشوده شدن این جبهه ها از زمانی روی داد که جسد یک پزشک به گروه مسلح احرار الشام بازپس داده شد. کاسه صبر جبهه اسلامی نیز زمانی لبریز شد که اعضای گروه داعش 5 پزشک فرانسوی سازمان پزشکان بدون مرز را بازداشت کردند.
دولت اسلامی در عراق و شام به سرکردگی ابوبکر البغدادی شاخه شبکه القاعده در عراق بود و ابومحمد الجولانی یکی از معاونان البغدادی بود که به دستور او برای ایجاد یک شاخه القاعده در سوریه تحت عنوان جبهه النصره به این کشور اعزام شد و وقتی که الجولانی دستور سرکرده سابق خود البغدادی را در متحد شدن دو گروه نپذیرفت؛ روابط قطع شد و ایمن الظواهری سرکرده ارشد القاعده وارد عمل شد و الجولانی را نماینده القاعده در سرزمین شام و البغدادی را نماینده القاعده در عراق دانست.